NYT: Amazon планує звільнити приблизно 10 тисяч співробітників

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Корпорація Amazon, слідом за такими компаніями, як Twitter та Meta, планує звільнити приблизно 10 тисяч співробітників

Про це пише The New York Times.

Джерела видання розповідають, що скорочення торкнуться здебільшого розробників, а також співробітників підрозділу роздрібної торгівлі та відділу кадрів. «Це становитиме приблизно 3% штатних співробітників Amazon і менше за 1% її глобальної робочої сили, яка налічує понад 1,5 мільйона осіб і в основному складається з погодинних працівників», — пише видання.

The New York Times пояснює, що пандемія призвела до найприбутковішої епохи в історії Amazon, оскільки через локдауни багато людей вдалися до онлайн-покупок, а компанії — до хмарних обчислювальних сервісів Amazon. Через це компанія вдвічі збільшила персонал і спрямувала свої прибутки на розширення та експерименти.

Але на початку цього року зростання Amazon впало до найнижчих темпів за останні два десятиліття. Компанія зіткнулася з високими витратами, тоді як зміни в купівельних звичках і висока інфляція знизили продажі. Крім того, в останні місяці Amazon закрила або скоротила деякі ініціативи.

  • 9 листопада стало відомо, що власник компанії Meta Марк Цукерберг оголосив про скорочення 11 тисяч працівників у WhatsApp, Facebook та Instagram, що становить 13% із 87 тисяч співробітників у всьому світі.
  • 3 листопада повідомлялось, що Ілон Маск планує звільнити близько 3 700 працівників компанії — це половина персоналу. Також він хоче повернути працівників у офіс — право працювати будь-звідки він скасує.