Мистецьку колекцію співзасновника Microsoft продали за рекордні $1,5 мільярда

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

На аукціоні продали картини та скульптури з колекції покійного співзасновника Microsoft Пола Аллена. За них виручили рекордні $1,5 мільярда.

Про це повідомляє BBC.

За даними Christieʼs, це був найбільший мистецький аукціон в історії. Роботи Вінсента Ван Гога, Жоржа Сера, Поля Гогена, Поля Сезанна та Густава Клімта продавали окремо — кожна коштувала понад $100 мільйонів.

Найдорожчим витвором мистецтва з цієї колекції стала робота Жоржа-Пʼєра Сера 1888 року. Її продали за $149,2 мільйона, повідомляє Christieʼs. Ось як вона виглядає:

Серед інших робіт-рекордсменів — картина «Сад із кипарисами» Ван Гога, яку продали за $117,2 мільйона, «Материнство II» Ґоґена— за $105,7 мільйонів, «Березовий ліс» Клімта — за $104,6 мільйона.

  • Пол Аллен заснував Microsoft у 1975 році разом зі своїм другом дитинства Біллом Гейтсом. Аллен помер у 2018 році після тривалої боротьби з лімфомою.
  • Загальна вартість колекції Аллена вже побила рекорд, встановлений на початку 2022 року. Тоді колекцію заможної пари з Нью-Йорка продали за $922 мільйони.