Суд Німеччини дав 10 років ісламістці за смерть 5-річної «рабині»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Баварський суд засудив до 10 років тюремного увʼязнення громадянку Німеччини Дженніфер В. за те, що вона дозволила померти 5-річній езідській «рабині» від спраги.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Жінка була прихильницею «Ісламської держави» і в 2015 році з чоловіком-бойовиком жила в іракському Мосулі. Там пара «купила» езідських жінку і дівчинку, яких тримали як рабинь.

«Коли дівчинка захворіла і намочила матрац, чоловік обвинуваченої покарав її — привʼязав на вулиці ланцюгом і дозволив дитині померти болісною смертю від спраги на сильній спеці. Обвинувачена дозволила чоловікові це і нічого не зробила, аби врятувати дитину», — заявили прокурори під час суду.

Мати дівчинки розповіла, що її змушували дивитися на смерть дитини.

Встановлено, що обвинувачена служила бойовикам ІД як член «поліції моралі», патрулюючи парки у Фаллуджі та Мосулі. Зі зброєю в руках і поясом смертника вона вишукувала жінок, які могли порушувати закони бойовиків. Схопили Дженніфер В. у посольстві Німеччини в Анкарі у 2016 році, коли вона намагалася оновити документи.

Її чоловіка затримали у травні 2019 року у Греції. У листопаді цього року йому винесуть вирок у Франкфурті.

  • Езіди — курдська етноконфесійна група, яка розмовляє курманджійською мовою. Езідські меншини Сирії та Іраку зазнавали масових вбивств, викрадень і сексуального рабства з боку ІД. Езіди сповідують релігію, яка включає елементи християнства, іудаїзму та ісламу. Бойовики ІД вважають їх дияволопоклонниками.