Лувр оцифрував усі твори мистецтва й створив для них окремий (безкоштовний) сайт

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Лувр оцифрував усі твори мистецтва й створив для них окремий (безкоштовний) сайт

Alex Holyoake / Unsplash

Паризький музей Лувр оцифрував усі твори мистецтва і створив для них окремий сайт. Про це повідомляє пресслужба музею, а сам сайт тут.

База даних вже містить понад 482 тисячі записів, включно з роботами, власне, з Лувру та Національного музею художника Ежена Делакруа. Також на ньому є скульптури з садів Тюїльрі і Карусель і роботи з національних музеїв, які відновили після Другої світової війни і передали Лувру на тимчасове зберігання.

«Уперше будь-хто охочий може отримати доступ до всієї колекції з компʼютера або смартфона безкоштовно. [...] Я впевнений, що цей цифровий контент буде ще більше надихати людей приходити до Лувру, щоб на власні очі побачити колекції», — каже директор музею Жан-Люк Мартінез.

Інформація на сайті тільки англійською і французькою мовами. На сайті доступні пошук і категоризація. Наприклад, можна окремо дивитися картини, скульптури, меблі або текстиль. Або застосувати тематичну вибірку. У кожного твору є опис — там вказана назва, дата створення, імʼя автора, розмір, матеріал виготовлення і історія роботи. Окрім цього, інтерактивна карта дозволяє відвідувачам досліджувати кімнату за кімнатою.

У музеї зазначили, що база даних регулярно оновлюється й буде продовжувати наповнюватись.