Зеленський задекларував понад 4 мільйони гривень роялті від «Кварталу 95»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Зеленський задекларував понад 4 мільйони гривень роялті від «Кварталу 95»

Горлушко Вальдемар / УНІАН

Президент Володимир Зеленський задекларував понад 4,5 млн гривень роялті.

Про це свідчать дані декларації президента.

30 грудня «Студія «Квартал 95» перерахувала главі держави 4,3 мільйона гривень. Інша компанія — «Кіностолиця» — перерахувала Зеленському 235 тисяч гривень за використання інтелектуальної власності.

У липні Зеленський продав нерухомість та земельну ділянку дружині заступника голови фракції «Слуга народу» Валентині Кісєль. У президента було куплено земельну ділянку за 1 млн 356 тис. грн та нерухоме майно за 12 млн 114 тис. грн. Загалом від продажу Зеленський отримав 13 млн 470 тис. грн.

  • У липні Зеленський повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції, що порушив законодавство, бо вчасно не задекларував купівлю облігацій. НАЗК вручило йому два адмінпротоколи. За це йому загрожували штраф від 1 700 грн до 3 400 грн.
  • Доходи президента Зеленського та членів його родини за 2019 рік склали 28 мільйонів 602 тисячі гривень. Родина також задекларувала маєток в Італії, пʼять квартир у Києві, квартиру в Ялті, пʼять недобудованих готельних номерів у Грузії та квартиру у Великій Британії, яку він здає в оренду.