В ОП хочуть збудувати найдовшу трасу в Україні до Дня Незалежності. Вона з’єднає Львівську і Луганську області

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

В Офісі президента планують у рамках програми «Велике будівництво» до Дня Незалежності у 2021 році збудувати найдовшу трасу у країні.

Відповідний проєкт презентував заступник голови ОП Кирило Тимошенко.

За його словами, частина траси була відновлена цього року, а частину планують відновити у 2021 році. Вона буде починатися з міста Стрий у Львівській області, а закінчуватися в селищі Ізварине Луганській області, яке наразі є окупованим.

Дорога матиме протяжність у 1 400 кілометрів, вона з’єднає Тернопіль, Хмельницький, Вінницю, Умань, Кропивницький, Дніпро і закінчуватиметься в місті Покровськ. Це останнє неокуповане місто на запланованій трасі. Далі, за планом, дорога має через Донецьк та Луганськ дійти до Ізвариного. Тимошенко зазначив, що без врахування окупованих територій протяжність траси становитиме 1 100 кілометрів.

  • Фонд «Демократичні ініціативи» звинуватив Офіс президента в маніпуляції його останнім соцопитуванням. Науковий директор фонду Олексій Гарань пояснив, що в ОП випустили новину про те, що нібито переважна більшість українців назвали головною подією року програму «Велике будівництво».
  • Останнє соцопитування, проведене Фондом «Демократичні інціативи», опублікували 21 грудня. Згідно з ним, головною подією року учасники опитування назвали пандемію коронавірусу. Таку відповідь надали 43% опитаних. 12% респондентів вважають такою подією війну на Донбасі, 11,5% — весняний карантин, 11,3% — програму «Велике будівництво» з ремонту та будівництва доріг.