«Слуга народу» звинуватила депутата Київоблради Москаленка у підкупі колег. Він претендує на посаду голови ради

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Слуга народу» звинуватила депутата Київоблради Москаленка у підкупі колег. Він претендує на посаду голови ради

Facebook / Ярослав Москаленко

Партія «Слуга народу» звинуватила представника фракції партії «За майбутнє» у Київській обласній раді Ярослава Москаленка в підкупі депутатів.

Про це йдеться в заяві партії.

У середу в облраді відбулося голосування за голову ради. Від «Слуги народу» висунули Олександра Склярова, який нині є першим заступником голови Київської облдержадміністрації. Москаленко претендував на посаду від партії «За майбутнє». Жодному з кандидатів не вистачило необхідного мінімуму підтримки — 43 голосів. У п’ятницю має відбутися повторне голосування за очільника Київської облради.

«За нашими даними, під час голосування за очільника Київської обласної ради кандидат на посаду від партії «За майбутнє» Ярослав Москаленко міг вдаватися до політичної корупції та скуповування голосів депутатів Київоблради», — повідомили в партії.

В партії висловили обурення цим, а також закликали всі політсили не вдаватися до нечесних методів боротьби.

Як пише видання «Моя Київщина», за Москаленка проголосували 42 депутати, а за його опонента — 38. Після цього «За майбутнє» виступило із заявою, у якій звинуватило фракції «Слуги народу», «Батьківщини» та ОПзЖ у спробі зриву голосування.

«Керівництво трьох фракцій застосувало тиск проти власних депутатів. Так, у фракції ОПзЖ змусили своїх депутатів голосувати синіми ручками, у «Слузі народу» — зеленими, а «Батьківщина» роздала своїм депутатам червоні ручки. Таким чином, керівництво вказаних фракцій здійснювало контроль власних депутатів, щоб вони не проголосували за Москаленка», — цитує газета заяву партії.

  • Раніше група «Рейтинг» повідомила, що на місцевих виборах п’ять парламентських партій подолали умовний бар’єр у 5%. Президентська політсила «Слуга народу» отримала лідерські позиції в 16 областях.