Мер Кривого Рогу Вілкул знявся з другого туру виборів і закликав підтримати кандидата від ОПзЖ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Мер Кривого Рогу Юрій Вілкул, який вийшов до другого туру виборів, оголосив про зняття своєї кандидатури через стан здоров’я. Про це Вілкул повідомив у відеозверненні.

Вілкул закликав підтримати кандидата від «Опозиційної платформи — За життя» Костянтина Павлова, бо «він найбільш порядний та принциповий». Павлов у першому турі посів третє місце.

У другий тур разом з Вілкулом вийшов кандидат від «Слуги народу» Дмитро Шевчик.

Координатор мережі «ОПОРА» в Дніпропетровській області Вадим Головченко пояснив у коментарі «Громадському», що, якщо результати першого туру офіційно оголошені, а потім хтось із тих, хто вийшов у другий тур, знімається, переможцем автоматично стає другий кандидат. Але, наголошує Головченко, ситуація поки незрозуміла — суди розглядають позови з вимогою змінити підсумкові протоколи. Через це територіальна виборча комісія офіційно поки не призначила другий тур.

Раніше у Криворізькій міській раді повідомляли, що Вілкул проходить лікування у стаціонарі Київського інституту серця.

  • 22 листопада у низці міст України запланований другий тур виборів мера. 15 листопада він вже пройшов у семи містах. За даними ЦВК, явка становила 24%. Це на 8% менше, ніж була у цих містах у першому турі 25 жовтня. Серед семи міст найвищу явку зафіксували у Камʼянці-Подільському (Хмельницька область) — 34,29%, а також в Українці (Київська область) — 31,46%. Найнижча явка була у Сумах — 19,02%.