Американець шукав адресу Джо Байдена, щоб убити його, і планував теракт на Різдво. Але загубив фургон зі зброєю

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Американець шукав адресу Джо Байдена, щоб убити його, і планував теракт на Різдво. Але загубив фургон зі зброєю

Olivier Douliery-Pool / Getty Images

У США заарештували чоловіка, який забув біля банку свій фургон зі зброєю та вибухівкою. Виявилося, що перед тим він хотів убити колишнього віцепрезидента Джо Байдена, влаштувати теракт у людному місці, а ще колекціонував дитячу порнографію.

Про це повідомляє The Guardian.

Інформацію про планування вбивства Байдена розкрили під час слухань щодо мешканця Північної Кароліни на ім’я Александр Трайзман, якого затримали у вересні за зберігання дитячої порнографії. Дослідження його гаджетів виявили пошук інформації про колишнього віцепрезидента, закони про поводження зі зброєю, запчастин до гвинтівки та приладів нічного бачення.

Трайзман ще в березні шукав домашню адресу Байдена, який на той момент був одним із претендентів у кандидати на виборах президента від Демократичної партії США. Чоловік жартома питав у соцмережах, чи варто вбити колишнього віцепрезидента, купив гвинтівку та їздив по району, де той мешкає. У його записнику виявили позначку про необхідність «страти».

У підозрюваного також знайшли на телефоні відео масових убивств та запис про планування теракту на прийдешнє Різдво або на «чорну п’ятницю» в якомусь із торгових центрів.

Чоловік, який бажав убити Байдена або влаштувати стрілянину в публічному місці, розкрив себе випадково.

Працівники одного з банків повідомили ФБР про підозрілий фургон, що стояв у них на парковці. Правоохоронці обшукали його і знайшли в середині гвинтівку та пістолет з набоями, вибухівку, пів мільйона доларів готівкою, літературу про виживання та виготовлення вибухових пристроїв, малюнки свастик та літаків, які врізаються в будинки.

Невдовзі Трайзман навідався до банку та спитав, де його фургон — тоді його й затримали. У машині чоловіка знайшли ще зброю та підробні водійські посвідчення. Під час обшуку на комп’ютерах Трайзмана виявили тисячі фото та відео з дитячою порнографією, в тому числі — жорсткою.