У Чилі через комендантську годину на вулицях міста заблукав морський слон. Військові та місцеві допомогли йому дістатися води

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Чилі на вулицях прибережного міста під час комендантської години місцеві помітили морського слона, який заблукав після того, як його викинуло на берег.

Про це пише The Guardian.

Інцидент стався у місті Пуерто-Сіснес, що розташоване за 1 500 кілометрів від столиці. Наразі у Чилі діє комендантська година для боротьби з поширенням коронавірусу.

Морському слону, який уночі гуляв вулицями міста, зрештою допомогли дістатися назад до води. Місцеві та військові натягнули чорний брезент та скеровували тварину у напрямку до моря.

«Я ніколи не бачила їх так близько — і тим паче в центрі міста. Ми бачимо цих тварин досить далеко в морі і тому мало про них знаємо. Ви не знаєте, чи небезпечні вони, чи можуть на когось напасти. Але ми побачили, що тварина злякалася», — розповіла одна з місцевих.

Морські слони — одні з найбільших представників сімейства тюленів. Вони можуть сягати 6 метрів у довжину та важити до 4 тонн.

  • На материкову Австралію переселили 11 тасманійських дияволів після того, як вони понад 3 тисячі років тому там вимерли. Зоологи зазначають, що таким чином відновлюють історичну фауну країни.
  • Через пандемію коронавірусу до штату Аляска перестали заходити круїзні лайнери — внаслідок цього горбаті кити стали більш говіркими, їх спів можна почути навіть без застосування допоміжної техніки.