ВООЗ вважає, що коронавірусом могли заразитися вже 10% населення світу. Це понад 760 млн людей

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
ВООЗ вважає, що коронавірусом могли заразитися вже 10% населення світу. Це понад 760 млн людей

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Всесвітня організація охорони здоровʼя передбачає, що коронавірусною інфекцією можуть бути заражені 10% населення планети.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

За словами директора ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоровʼя Майкла Раяна, згідно з «найбільш оптимістичними оцінками» ВООЗ, одна з 10 осіб у світі може бути інфікована коронавірусом. Агентство підрахувало, що в такому разі цей показник становить 760 мільйонів людей.

Раян додав, що показники відрізняються в міських і сільських місцевостях та різних групах, але, в остаточному підсумку, розрахунки показують, що переважна більшість населення планети перебуває в зоні ризику зараження COVID-19.

Оцінки ВООЗ значно перевищують число підтверджених випадків коронавірусу у світі. Так, згідно з даними сайту Worldometer, станом на 5 жовтня виявлено понад 35 мільйонів заражень COVID-19.

  • 4 жовтня стало відомо, що у світі від коронавірусу померли понад мільйон людей.
  • Європейське регіональне бюро ВООЗ очікує, що в Європі жовтень і листопад стануть піковими місяцями за показниками добовиї смертності від коронавірусу. Число щоденних летальних випадків збільшуватиметься.