У Данії російський військовий корабель отримав пробоїну після зіткнення з контейнеровозом

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Неподалік берегів Данії зіткнулися російський військовий корабель і контейнеровоз «Айс Роуз».

Про це пише BBC.

Зіткнення сталося у протоці Ересунн, у територіальних водах Данії. Унаслідок зіткнення російське судно отримало пробоїну.

«О 10-й годині [ранку] ми отримали повідомлення про те, що цивільне судно зіткнулося з російським військовим кораблем на південь від каналу Дрогда. Кораблі встали на якір, і ми звʼязалися з «Айс Роуз», який повідомив, що немає жодних ознак течі», — зазначив співробітник Операційного центру збройних сил Данії Клаус Тинг Расмуссен.

За попередньою інформацією, зіткнення сталося в умовах поганої видимості через сильний туман. Російський корабель, найімовірніше, ішов із вимкненою автоматичною системою навігації.

У російському флоті підтвердили факт зіткнення і зазначили, що корабель отримав пробоїну, але вище за ватерлінію, тому він своїм ходом повертається у порт дислокації. Контейнеровоз серйозних пошкоджень не отримав.

  • У штаті Каліфорнія під час військових навчань затонула десантна машина-амфібія AAV-7 Корпусу морської піхоти США (15-й експедиційний загін).
  • В Оманській затоці іранський військовий есмінець розстріляв інший військовий корабель Ірану, внаслідок чого загинули щонайменше 19 осіб.