У Вʼєтнамі заборонили торгівлю дикими тваринами

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Вʼєтнамі заборонили торгівлю дикими тваринами

piqsels

Вʼєтнам заборонив імпорт диких тварин і продуктів з них, щоб знизити ризик нових пандемій. Про це повідомляє BBC.

Цей крок також забороняє ринки та онлайн-магазини, де продають диких тварин та товари з них.

«Всі громадяни, особливо чиновники, не повинні брати участі в незаконному браконьєрстві, купівлі, продажі, транспортуванні нелегальних диких тварин», — зазначили в уряді. Зоозахисники привітали цей крок.

Вʼєтнам раніше звинувачували в тому, що він закривав очі на продаж луски панголінів та рогів носорогів, які часто використовують у народній медицині.«Ця торгівля повинна бути заборонена з точки зору міжнародної безпеки та безпеки громадського здоровʼя», — заявили в організації Freeland.

Вчені давно попереджають, що торгівля дикими тваринами може стати інкубатором для хвороб.

«Заборони на споживання диких тварин недостатньо, оскільки деякі види диких тварин та продукти з них продовжують використовувати у медичних цілях або просто тримати вдома як домашніх тварин. Це також потрібно обмежити», — заявив директор організації «Збережи дику природу Вʼєтнаму».

  • Через те, що Вʼєтнам оперативно запровадив карантин, країні вдалось уникнути спалаху коронавірусу. Всього у країні захворіли 412 людей, померлих від COVID-19 немає.
  • 31 грудня 2019 року міська комісія з охорони здоров’я Уханю повідомила, що першими пацієнтами з діагнозом «нової вірусної пневмонії» були 27 людей, переважно з ринку морепродуктів. Пізніше китайські журналісти назвали першу людину з коронавірусом в Ухані — це була жінка, яка продавала креветки на ринку морепродуктів «Хуанань».
  • Численні дослідження показали, що новий коронавірус виник від кажана, але він заразив також іншу тварину, перш ніж заразити людину.