Спільна акція бізнесу і держави. Заступник голови ОП Тимошенко розкрив деталі доставки вантажу для «Епіцентру»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Спільна акція бізнесу і держави. Заступник голови ОП Тимошенко розкрив деталі доставки вантажу для «Епіцентру»

STR / NurPhoto via Getty Images

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що постачання засобів боротьби з коронавірусом були спільною акцією бізнесу і держави.

Про це йдеться в матеріалі «Бабеля».

На закритій зустрічі зі ЗМІ, суть якої стала відома «Бабелю» від кількох незалежних одне від одного джерел, Тимошенко розповів, що бізнес оплачував перевезення, а держава вирішувала питання організації рейсів за своїми дипломатичними каналами та допомагала з логістикою. Так, за словами заступника голови ОП, перевезення кубометра вантажу в компанії SkyUp коштувало $1 250.

Тимошенко додав, що відправити до Китаю літак «Мрія» — ідея президента. Вантажу, купленого Офісом президента, для завантаження такого великого літака не вистачило. Тоді ж зʼясувалося, що мережа гіпермаркетів «Епіцентр» шукає літак, щоб доставити з Китаю свій вантаж.

У матеріалі йдеться, що «Мрію» оплатив «Епіцентр». Усі звіти щодо постачання Тимошенко обіцяє опублікувати на сайті Офісу президента, але каже, що ОП не відповідає за те, куди та за якими цінами продавали засоби захисту приватні компанії.