#KyivNotKiev. Перший аеропорт на Балканах виправив написання Києва

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Міжнародний аеропорт Тіват у Чорногорії підтримав ініціативу #CorrectUA і змінив назву української столиці з Kiev на Kyiv. Про це повідомляє посольство України в Чорногорії на своїй сторінці в Facebook.

«Міжнародний аеропорт Тіват у Чорногорії відтепер серед аеропортів світу, які долучилися до української кампанії щодо коректного вживання географічних назв України латиницею. А це означає, що десятки тисяч туристів з п’яти міст України — Києва, Харкова, Одеси, Львова та Запоріжжя будуть бачити правильне українське вживання назв своїх міст та з самого початку свого літнього відпочинку знати, що Чорногорія є дружньою і гостиною для них країною», — йдеться в повідомленні.

Дипломати висловили подяку керівництву аеропорту за оперативну реакцію та позитивне ставлення до України.

Також у Twitter на сторінці онлайн-кампанії #CorrectUA повідомили про те, що на правильне написання української столиці вже перейшов аеропорт у Відні.

«Найбільший аеропорт Австрії зустрічає з #KyivNotKiev», — йдеться у повідомленні.

МЗС України в жовтні 2018 року почало онлайн-кампанію #CorrectUA, у якій просить іноземців правильно писати назву української столиці — #KyivNotKiev. Ініціативу підтримали аеропорти Лондона, Таллінна, Будапешта, Вільнюса, Торонто, Тель-Авіва та інших міст Європи та Америки.