Вночі: в Греції затримали колишнього топ-менеджера компанії Курченка, ВВС вилучила з ефіру пісні Майкла Джексона, а українці взяли першу медаль на чемпіонаті Європи

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У Греції затримали колишнього топ-чиновника компанії Курченка

Правоохоронці Греції затримали росіянина Євгена Калініна, який у 2013—2014 роках працював виконавчим директором холдингу СЄПЕК підприємця Сергія Курченка.

За словами адвоката росіянина Янніса Рахіотіса, чоловіка помістили під варту для екстрадиції. Саму справу вважає політичною, оскільки його клієнт внесений у базу «Миротворця». У часи Революції Гідності він підтримував екс-президента Віктора Януковича.

Калінін перебуває в розшуку з 2017 року. Його звинувачують в ухиленні від сплати податків, а також у створенні злочинної організації та у службових фальсифікаціях.

ВВС прибрала з радіоефіру пісні Майкла Джексона

Пісні культового виконавця Майкла Джексона непомітно зникли з ефіру BBC Radio 2 напередодні виходу документального фільму «Залишаючи Неверленд», в якому чоловіки розповідають, як співак ґвалтував їх у дитинстві.

Керівництво прийняло відповідне рішення минулого тижня. Саму стрічку британський Channel 4 покаже 6 і 7 березня, а мережа HBO випустить її 3—4 березня.

Ілон Маск відреагував на пост Дональда Трампа в Twitter

Засновник космічної компанії SpaceX Ілон Маск відреагував на пост президента Сполучених Штатів Дональда Трампа, який похвалив компанію за запуск корабля Crew Dragon з манекеном на борту.

«Це великий крок і успіх. Вітаємо SpaceX і всіх», — зазначив він.

У відповідь на це Маск подякував Трампові за позитивний відгук про компанію.

«Спасибі від імені SpaceX. Також дякую вам і NASA, без яких це було б неможливо», — підкреслив він.

Помер лауреат Пулітцерівської премії Янніс Бехракіс, фотокореспондент Reuters

Помер 58-річний фотокореспондент агентства Reuters Янніс Бехракіс, який в 2016 році отримав Пулітцерівську премію. Народився чоловік в Афінах, висвітлював конфлікти і стихійні лиха по всьому світу протягом більше тридцяти років.

Український спортсмен завоював срібну медаль на чемпіонаті Європи в Глазго

На чемпіонаті Європи в Глазго український стрибун у висоту Андрій Проценко посів друге місце, взявши планку на висоті 2,26 метра. Це йому вдалося з третьої спроби. Про це повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету України на своїй сторінці в Facebook.

Українець розділив друге місце з греком Константіносом Баніотіосом.