Meta запровадить нові обмеження на контент для неповнолітніх у Facebook та Instagram

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Meta впровадить нові налаштування контенту в соціальних мережах Instagram і Facebook для неповнолітніх користувачів. Таке рішення ухвалили після того, як регулятори по всьому світу вимагали від компанії захистити дітей від шкідливого контенту в їхніх застосунках.

Про це йдеться у блозі компанії.

Тепер для всіх підлітків встановлять суворіші налаштування контролю контенту — це ускладнить можливість підлітків натрапити на делікатний контент у соцмережах, наприклад, про самогубство, самоушкодження і розлади харчової поведінки, коли вони користуватимуться функціями «Пошуку» в застосунках. Замість пошукового результату соцмережа показуватиме контакти експертних організацій.

Meta

Також зʼявиться повідомлення, що пропонуватиме користувачам-підліткам можливість «Увімкнути рекомендовані налаштування» одним натисканням.

Meta

Після того як власники облікових записів увімкнуть рекомендовані налаштування, це обмежить тих, хто може репостити їхні публікації, позначати їх або згадувати в публікаціях, а також включати їхній контент у Reels Remixes. При таких налаштуваннях тільки підписники підлітків зможуть відправляти їм повідомлення, а образливі коментарі приховуватимуться.

Meta

Підлітки не завжди знатимуть, чого саме вони не бачать у стрічці, тому що контент просто буде недоступний для них. Meta проконсультувалася з експертами з розвитку підлітків, щоб визначити, які типи публікацій не підходять для неповнолітніх.

Нововведення запрацює протягом найближчих тижнів.

  • У жовтні 2023 року 33 американських штати подали позов на компанію Meta «за заподіяння шкоди молоді та сприяння кризі її психічного здоровʼя». Компанія нібито навмисно створювала в Instagram і Facebook функції, які приваблюють дітей до цих платформ. Розслідування показало, що компанія знала про шкоду, якої Instagram може завдати підліткам — особливо дівчаткам-підліткам, коли справа стосується психічного здоровʼя та тіла. За даними одного внутрішнього дослідження, 13,5% дівчаток-підлітків стверджують, що Instagram посилює думки про самогубство, а 17% — що Instagram посилює розлад харчової поведінки.