Новини

США виділять на кожного евакуйованого афганця понад $2 тисячі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

cloverphoto / Getty Images

Державний департамент США планує витратити до $2 275 на кожного евакуйованого афганця. Гроші підуть на житло, харчування, предмети першої необхідності та на навчання дітей у школі.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на представника Держдепу.

До країни прибули 50 тисяч евакуйованих афганців за тимчасовою програмою, що дає їм рік для подачі заяви на отримання постійної візи. До кінця вересня вони матимуть право на медичне страхування, що фінансується з федерального бюджету. Інші афганці, зокрема ті, хто працював безпосередньо на уряд США, потраплять в окремі імміграційні категорії.

Організації, що займаються допомогою мігрантам, планують залучити добровольців, які можуть допомогти з меблюванням квартир і навіть запропонують вільні кімнати у своїх будинках.

Великі компанії теж виступили з пропозицією допомоги: Airbnb пообіцяла надати тимчасове житло для 20 тисяч переміщених афганців по всьому світу, а мережа гіпермаркетів Walmart — виділити мільйон доларів. Компанія Texas Medical Technology, яка виробляє медичне обладнання, заявила, що готова найняти мігрантів на різні посади протягом наступних 12 місяців.