Новини

Після сутичок на Банковій поліція відкрила кримінальне провадження

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом умисного нанесення тілесних ушкоджень правоохоронцям під час акції протесту на Банковій.

Про це пресслужба відомства повідомила в коментарі «Бабелю».

«За фактом нанесення тілесних ушкодженнь співробітникам поліції розпочато кримінальне провадження. Винні особи будуть притягнені до відповідальності, встановленої законом», — додав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Представники партії «Національний корпус» і кількох громадських організацій 14 серпня прийшли на акцію протесту до Офісу президента України. Між протестувальниками та поліцейськими сталися сутички, у поліції заявили про провокації з боку мітингувальників.

Травми отримали семеро поліцейських і один нацгвардієць. Також відомо щонайменше про одного постраждалого серед протестувальників.

«Кожен громадянин може реалізувати своє конституційне право на участь у мирних та безпечних мітингах, але без бійок та кровопролиття. Будь-які насильницькі дії, як щодо інших учасників мирного зібрання, так і щодо правоохоронців, не залишаться безкарними», — резюмував міністр.

«Нацкорпус» анонсував акцію протесту після того, як у представників цієї організації в Харкові провели обшуки.