Новини

Військовий режим Мʼянми почав суд над Аун Сан Су Чжі. Люди продовжують протести

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Повалена голова уряду Мʼянми Аун Сан Су Чжі через місяць після військового перевороту постала перед судом. Сьогодні, 1 березня, вона підключилася по відеозвʼязку до першого судового слухання у її справі.

Про це повідомляють BBC і DW.

Військовий режим звинувачує 75-річну Су Чжі в недотриманні антикоронавірусних обмежень під час передвиборної кампанії, в порушенні законів про експорт-імпорт (під час обшуків в її будинку знайшли переносні рації), а також в порушенні закону про запобігання стихійним лихам.

Перед засіданням вона не змогла зустрітися з адвокатом. Його до неї не пустили. Раніше Су Чжі загрожувало до трьох років вʼязниці, а тепер термін може бути збільшений.

Повалений президент країни Він Мʼїн також знаходиться під вартою. Його звинувачують у підбурюванні, за що передбачена кримінальна стаття.

Попри жорстоке придушення протестів 28 лютого, у результаті яких загинули 18 осіб, люди знову вийшли на вулиці з акціями, вимагаючи відставки військового уряду.

Генерал Зау Мін Тун заявив, що протести були придушені через атаки на поліцію. Він додав, що демонстрантам може загрожувати до 20 років вʼязниці.