Новини

Реформувати суди та не провокувати насильство: депутати «Слуги народу» оприлюднили заяву через вирок Стерненку

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Сергій Моргунов / «Бабель»

Група нардепів із фракції «Слуга народу» оприлюднила заяву у зв’язку з оголошенням вироку одеському активісту Сергію Стерненку.

Відповідну заяву вони публікують на своїх сторінках у Facebook.

Нардепи зазначають, що справа Стерненка є лише маркером недовіри суспільства до судової системи. Тому вони розуміють, чому активісти виходять на протести. Також нардепи вважають, що вибір судді, який демонстративно виявляє прихильність до радянських лідерів Сталіна та Леніна, викликає обурення. Водночас різні опозиційні сили, на думку депутатів, прагнуть використати цю справу, щоб розділити Україну на два табори.

«Ми вважаємо саме питання відновлення справедливого правосуддя найбільш принциповим для українського суспільства сьогодні, натомість засуджуємо політичні цілі дестабілізації країни, які переслідують деякі політичні сили», — зазначають нардепи.

Тому члени фракції «Слуги народу», які підписали звернення, зобов’язуються докласти усіх зусиль для проведення справжньої судової реформи, вимагають перевести Стерненка до Київського СІЗО, вимагають провести прозорий та публічний судовий розгляд цієї справи в інших інстанціях. Водночас там закликають громадянське суспільство не провокувати насильство та не дати використати себе для дестабілізації ситуації в Україні.