Новини

Посол ЄС закликав Україну не підтримувати законопроєкти про локалізацію та посилення ролі ВРП

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Посол ЄС в Україні Матті Маасікас закликав українських нардепів не підтримувати законопроєкт про локалізацію, оскільки він суперечить Угоді про асоціацію.

Про це він заявив на засіданні комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною, пише «Європейська правда».

«Ми очікуємо від української сторони, що вона утримається від прийняття законодавства, що не відповідає Угоді про асоціацію. Це стосується пропозиції запровадити вимоги щодо локалізації у сфері державних закупівель», — зазначив Маасікас.

У цьому документі, який був підтриманий у першому читанні, пропонується зобов’язати мати місцеву складову у певних видах машин, які закуповуватиме держава.

Також Маасікас виступив і проти законопроєкту № 4229, який повинен посилить роль Вищої ради правосуддя у судовій системі.

«Щодо вкрай потрібної судової реформи, ми звернули увагу на вкрай тривожний розвиток подій у Верховній раді щодо законопроєкту № 4229. Разом зі своїми партнерами з «Великої сімки» та Венеціанської комісії Євросоюз виступив з чіткою позицією щодо необхідності реформувати Вищу раду правосуддя як інституцію, що має бути в центрі судової реформи», — пояснив він.