Новини

Глава МЗС: Адміністрація Байдена шукатиме нового посла США в Україні. Призначення кандидата Трампа «на паузі»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Gage Skidmore / Flickr

Адміністрація президента США Джо Байдена шукає нову кандидатуру на посаду посла в Україні. Призначення генерал-лейтенанта у відставці Кіта Дейтона, кандидатуру якого вносив Дональд Трамп й затвердив профільний комітет Сенату, — «на паузі». Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі каналу «Україна 24».

«Був генерал Дейтон, уже майже завершилася процедура, але наразі ми виходимо з того, що це питання поставлене на паузу і нова адміністрація Байдена шукатиме нового кандидата на цю посаду», — заявив Кулеба. Міністр не назвав прізвища ймовірних кандидатів, оскільки адміністрація США поки не зробила вибір.

«Я хочу, щоб усі зрозуміли одну річ: Байден не прокидається і не лягає спати з думкою про те, що ж зробити для України та якого посла туди призначити. Я вам більше скажу: навіть Росія, про яку ми, природньо, зараз багато говоримо, не буде головним питання на зовнішньополітичному порядку денному адміністрації Байдена», — вважає Кулеба.

Водночас глава МЗС згадав про кандидатуру колишньої очільниці Міністерства фінансів Оксани Маркарової на посла України у США, наголосивши, що вона буде ефективною на цій посаді, тому що знається на ситуації у країні.

Крім того, Кулеба висловив упевненість, що коли Байден і президент України Володимир Зеленський зустрінуться, вони «легко знайдуть спільну мову».