Новини

Керівник соцмережі Parler, популярної серед послідовників Трампа, переховується. Його родині погрожують

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Виконавчий директор соцмережі Parler, популярної серед праворадикальних спільнот, конспірологів та прибічників президента Дональда Трампа, вимушений переховуватися разом із родиною через побоювання за свою безпеку. Джон Матце почав отримувати повідомлення з погрозами та зіткнувся з кібератаками.

Про це повідомляє Business Insider.

Проблеми Матце озвучив його адвокат під час засідання суду щодо антимонопольного позову Parler проти Amazon, чий підрозділ зняв соцмережу з хостингу.

Додаток Parler піднявся в рейтингу App Store і Google Market після того як Twitter заблокувала акаунт президента США. Однак дуже скоро, після штурму Капітолія у Вашингтоні прибічниками Трампа, Apple та Google видалили додаток, а Amazon припинила хостинг сайту соцмережі.

Атаку на Капітолій 6 січня, яку надихнув президент, відкрито обговорювали та планували в Parler. Amazon пояснила припинення хостингу соцмережі ризиками для громадської безпеки, оскільки платформа могла допомогти в організації майбутніх безпорядків.

Захист керівника соцмережі в суді не уточнив, хто йому погрожував, але зазначив, що Amazon свідомо демонізує його як виконавчого директора Parler, і це ставить життя чоловіка під загрозу.

Раніше керівник Parler заявляв про погрози в ефірі консервативного каналу Fox. За словами Матце, на нього полює хакерське угруповання UGNazi, відоме успішними кібератаками на сайти ЦРУ та Мінʼюсту США в 2012 році.

«Є група, що зветься UGNazi, яка полює на мене. Вони опублікували мою домашню адресу, вони погрожували, що прийдуть до дверей будинку», — поскаржився Матце, зазначивши, що хакери викрали його паролі та іншу чутливу інформацію.

Чоловік не знає, коли зможе повернутися додому — за його словами, в цьому місці рівень стресу зашкалює.