Новини

Німеччина дозволила подальше будівництво «Північного потоку — 2». Але роботи поки зупинені

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Nord Stream 2 / Aксель Шмидт

Федеральне морське та гідрографічне агентство Німеччини дозволило подальше будівництво російського газопроводу «Північний потік — 2» у водах країни. Про це повідомляє DW.

Попереднє рішення регулятора не дозволяло проводити роботи до кінця травня.

Водночас, у водах Данії будівництво газопроводу відклали, пише німецьке видання Handelsblatt. «Ми отримали схвалення Датського енергетичного агентства почати роботу в пʼятницю [15 січня]. Але це не означає, що ми відновимо укладання труб в цей же день», — розповів представник компанії Nord Stream 2 AG.

За його словами, спершу необхідно перевірити технічне обладнання. «Ймовірно, в кінці січня або початку лютого ми зможемо точніше оцінити, коли почнемо укладання труб», — додав він.

За даними видання Bloomberg, першу з двох гілок «Північного потоку — 2» планують добудувати у першій половині року, незважаючи на санкції США.Орієнтовний термін — у червні.

Будівництво газопроводу довжиною 1 230 кілометрів, який буде доставляти російський газ до Німеччини, було зупинено після санкцій США в грудні 2019 року, коли залишалося прокласти 160 кілометрів. Загалом трубопровід готовий майже на 93%.

У грудні 2020 року завершили будівництво у німецькій виключній економічній зоні, тепер залишилась лише ділянка в Данії.