Новини

Лукашенко каже, що Україна намагається душити Білорусь. Глава МЗС Кулеба вже відреагував

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко озвучив витяги з «даних» КДБ, які начебто стосуються ставлення західних політиків до Білорусі. Він заявив, що в Україні докладають зусиль, «аби швидше задушити Білорусь».

Про це повідомляє БЕЛТА.

«Попри братські відносини між білоруським і українським народами, під Києвом все одно зʼявився центр інформаційного впливу на Білорусь. Прості люди до нас дуже добре ставляться — по-людськи, бо ми до них по-братськи ставилися. Але який цинізм: запізнюємося, треба швидше душити Білорусь», — заявив Лукашенко.

За його словами, у даних КДБ також начебто була розмова міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з німецьким колегою Гайко Маасом.

«Ми втрачаємо наші можливості, не роблячи рішучих заходів. Євросоюзу слід ввести серйозні санкції проти Білорусі, щоб паралізувати діяльність держави, бізнесу і виробництва», — процитував Лукашенко і додав, що росіяни на нього ображалися за підтримку українців.

Водночас глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив у Twitter, що у нього не було такої розмови з Массом і він принципово проти того, щоб «душити» Білорусь, її бізнес і виробництво.

«Я, навпаки, за те, щоб дати Білорусі дихати вільно», — додав міністр.

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявляв, що проти Білорусі працюють американські спецслужби з «центром у Києві». Тоді глава МЗС відреагував «фейспалмом».