Новини

Швеція запроваджує обмеження через новий спалах коронавірусу, але локдауну знову не буде

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

@jimslateruk / Twitter

Швеція стикається з новою хвилею обмежень через рекордний приріст нових випадків коронавірусу. Уряд вважає, що ситуація серйозна та потребує більш жорстких заходів, але локдауну в країні не буде.

Про це повідомляє Bloomberg.

Новий спалах коронавірусу в країнах Європи настав після літніх послаблень, коли уряди вважали, що контролюють ситуацію. Але після осінніх похолодань стало зрозуміло, що ситуація суттєво погіршилась. Зокрема жорсткі обмеження ввели у Британії, Німеччині та Франції, а також у Ірландії та Чехії.

Минулого тижня в Швеції зафіксували рекордний приріст хворих — понад 4 тис. осіб за добу. На сьогодні в країні налічується більш ніж 134 тис. випадків і майже 6 тис. померлих.

Прем’єр-міністр Стефан Левен заявив, що система охорони здоров’я під ударом — кількість місць для важких хворих швидко скорочується.

«Короткий перепочинок, який ми отримали влітку, закінчився. Наші дії зараз визначать, яке Різдво ми будемо святкувати, і хто буде здатен взяти в ньому участь», — сказав Левен.

Проте нові заходи не передбачають жорсткого карантину. Натомість шведський уряд вимагає від громадян уникати фізичних контактів зі сторонніми людьми, уникати закритих і переповнених приміщень, вечірок та інших заходів, а також переведення на віддалену працю частини працівників підприємств.