Новини

КДБ Білорусі заявив про підготовку «провокацій» у країні: «Винними хочуть зробити силовиків»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

tut.by

Глава Комітету держбезпеки Білорусі Іван Тертель заявив, що спецслужби нібито отримують інформацію «з різних джерел» про підготовку у країні «провокацій», в яких хочуть звинуватити силовиків. Він стверджує, що куратори — «за кордоном». Його заяву цитує держагентство БелТА.

Тертель вважає, що метою «провокацій» є дестабілізація ситуації в країні на тлі вуличної активності, яка «явно зменшується». Про які саме «провокації» йдеться, він не уточнює, але каже про «тяжкі наслідки».

«Тим самим практично [планують] використати останній шанс на реалізацію своїх планів. У цих умовах комітетом у взаємодії з іншими правоохоронними органами проводиться комплекс заходів щодо перевірки інформації, встановленню всіх причетних осіб та притягнення їх до відповідальності», — сказав глава КДБ і закликав громадян «бути пильними».

У Міністерстві внутрішніх справи Білорусі заявили, що вогнепальну зброю будуть застосовувати проти «протестувальників, які піднімуть «руку із заточкою» на правоохоронців». Раніше у відомстві попереджали про застосування бойової зброї та спецзасобів на акціях протесту «в разі необхідності».

13 жовтня лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська оголосила ультиматум самопроголошеному президенту Білорусі Олександру Лукашенку і дала йому час до 25 жовтня для виконання трьох обов’язкових умов.