Новини

Залучення ІТ-фахівців. Зеленський підписав указ про спрощення видачі посвідки на тимчасове проживання для білорусів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Пресслужба президента України

Президент Володимир Зеленський підписав указ, який повинен спростити отримання посвідки на проживання в Україні для фахівців з Білорусі, а також членів їх сімей, які залишають свою батьківщину через режим Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє Офіс президента.

Указ № 420/2020 передбачає старт пілотного проєкту щодо спрощення оформлення посвідки на проживання для громадян Республіки Білорусь, зайнятих в ІТ сфері і чия імміграція відповідає інтересам України. Проєкт буде запускати уряд. Планується можливість скоротити до трьох днів термін отримання документів без необхідності виїзду за межі України.

Кабмін повинен оптимізувати і спростити порядок отримання трудових дозволів для білорусів. Пропонується скоротити до 5 днів термін надання такого дозволу і передбачити можливість його отримання за замовчуванням.

Також Кабмін має забезпечити цілодобову роботу єдиного інформпорталу і телефонів гарячої лінії для консультацій громадян Білорусі. Крім цього, уряд повинен продовжити до 180 днів на рік термін тимчасового перебування білорусів на території України.