Новини

Голова ОП Єрмак виступив за відставку Фокіна з ТКГ. Таку ідею підтримали керівники української делегації

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Голова Офісу президента Андрій Єрмак виступив за відставку першого прем’єра Вітольда Фокіна з Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу.

Про це він написав у своєму Facebook.

«Тристороння контактна група не ухвалює жодних рішень, а є логістичним майданчиком для узгодження деталей та домовленостей, які досягаються лідерами «нормандського формату». Усі принципові рішення ухвалюються тільки президентом і парламентом України та урядом», — повідомив Єрмак.

Він також нагадав, що Мінські домовленості та усі їхні спірні пункти були погоджені ще в 2015 році, а зараз на Донбасі вже другий місяць триває перемир’я, чого «не змогли досягти попередні перемовники».

Єрмак наголосив, що не Фокін винен у здачі Криму, або у тому, що Україна погодилися провести місцеві вибори на окупованому Донбасі до повернення контролю над кордоном.

«Все це не виправдовує сьогоднішні слова пана Фокіна. Моя особиста позиція — пан Фокін має піти з ТКГ», — написав голова ОП.

Цю ідею також підтримали і керівники української делегації у ТКГ — голова Леонід Кравчук, перший заступник, віцепрем’єр Олексій Резніков та заступник, нардеп Олександр Мережко.

«Українська делегація в Тристоронній контактній групі з неприємним подивом сприймає повідомлення про резонансні заяви пана Фокіна щодо війни на Донбасі і в Криму, зроблені у Верховній Раді. Пан Фокін, як і будь-яка людина, має право на власну позицію, якою б дивною вона не здавалася. Але ми разом як делегація України в переговорах у ТКГ повинні дотримуватися виключно офіційної позиції нашої держави навіть тоді, коли не беремо участі в переговорах», — йдеться у їхній спільній заяві.