Новини

«Голос» готує звернення до Зеленського з вимогою звільнити Фокіна з ТКГ: Його заяви є неприйнятними

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Anatoliy Pashko / Wikipedia

Народні депутати з фракції «Голос» готують звернення до президента Володимира Зеленського з проханням звільнити Вітольда Фокіна з посади першого заступника глави делегації у Тристоронній контактній групі. Про це повідомив нардеп Роман Лозинський у Facebook.

«Ми з депутатами «Голосу» ініціюємо вихід Фокіна з ТКГ. Фокін вже давно не боїться називати бойовиків так званих Д/ЛНР «повстанцями», виступає за загальну амністію, за особливий статус не тільки ОРДЛО — але і всього Донбасу, а також за створення «міжнародного тимчасового уряду» на суверенній території України. Подібні заяви є неприйнятними та шкідницькими», — наголосив Лозинський.

Нардеп вважає, що заяви Фокіна демонструють його повне нерозуміння причинно-наслідкових зв’язків початку російсько-української війни. Також він нагадав Фокіну його заяви у 2017 році про те, що «Росію треба зрозуміти — у неї там флот», адже вона «втратила би Крим навічно», бо «прийшли би сюди американці».

Лозинський вважає, що парламент має реагувати на такі заяви представників ТКГ, і закликав колег з усіх фракцій підписатися під зверненням до Зеленського.