Новини

Прокуратура Нью-Йорка почала розслідування щодо Трампа та його Trump Organization

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Alex Wong / Getty Images

Прокуратура штату Нью-Йорк почала розслідування щодо президента США Дональда Трампа і його компанії Trump Organization. Прокуратура розслідує можливі маніпуляції з вартістю активів, а саму компанію підозрюють у банківському і страховому шахрайстві.

Як повідомляє «Голос Америки», розслідування почалося після заяви колишнього адвоката Трампа Майка Коена, який заявив, що вартість деяких активів президента завищена, а деяких — занижена. Це нібито робилося, щоб отримати економічні пільги.

Генпрокурор штату вимагає, щоб син Трампа Ерік також дав свідчення.

«Я вжила заходів, щоб зобовʼязати Trump Organization, і зокрема її виконавчого віцепрезидента Еріка Трампа, сприяти розслідуванню, яке проводить мій апарат щодо її фінансової діяльності. Протягом багатьох місяців Trump Organization відмовляється повною мірою виконати вимоги, які наводяться в судових повістках в рамках даного розслідування», — заявила Летиція Джеймс.

Вона підкреслила, що в Trump Organization раніше відмовилися надавати необхідні документи, а співробітники компанії досі не дали свідчень.

У компанії ж кажуть, що будуть співпрацювати з прокурором штату. У Трампа стверджують, що справу відкрили навмисне перед президентськими виборами.