Новини

Журналіст Ткач поскаржився на бездіяльність СБУ у справі про прослуховування: Можна було не чекати, коли спалять машину?

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Соколовська Інна / УНІАН

Журналіст-розслідувач Михайло Ткач розповів про перебіг справи після виявлення в його квартирі можливих слідів прослуховувального пристрою.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Протягом тижня в моїй однокімнатній квартирі (площею два паркомісця тещі Гройсмана в «Новопечерських липках») побували 30 людей. Патрульні, слідчі, поняті, але так і не побували ті, хто мав зняти всі питання щодо безпеки мого житла», — заявив Ткач.

За словами журналіста, спочатку поліція не знайшла технічних можливостей, згодом СБУ не знайшла бажання.

«У мене є записи, як слідчий каже, що огляд з технікою буде «сьогодні ж» (8 серпня), потім йому хтось телефонує, і все скасовується. Є докази того, що інша слідча ще 8 серпня звернулася до СБУ по допомогу, але досі її не отримала. Я не просив про охорону, не змінював помешкання, попри рекомендації. Я писав про те, що мовчання і бездіяльність відповідальних несе ризики. Ми скаржилися до прокуратури. Сигналізували як могли. Марно», — додав він.

Також журналіст повідомив, що лише після спалення автомобіля його помешкання прийдуть оглядати Нацполіція разом із СБУ.

«На десятий день! А можна було не чекати, коли спалять машину, і «зробити це разом» і одразу? Або президент Зеленський стане президентом, за якого злочини проти журналістів почнуть розкривати. Або президент Зеленський стане черговим президентом, за якого вб’ють ще одного журналіста», — резюмував Ткач.