Новини

Тихановській у Литві надали житло й охорону. Президент країни не вірить у її звернення із закликом не виходити на мітинги

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Serge Serebro, Vitebsk Popular News / Wikipedia

Опонентці президента Білорусі Олександра Лукашенка Світлані Тихановській, яка виїхала до Литви, надали житло та цілодобову охорону.

Про це розповів очільник МЗС Литви Лінас Лінкявічюс, пише агентство BNS.

За його словами, Тихановська в країні має статус офіційної гості. До того ж вона мала литовську візу.

«У неї була національна віза Литви, це означає, що вона може перебувати в Литві протягом року без обмежень, і, мабуть, це визначило її вибір виїхати до Литви», — сказав міністр.

Він також розповів, що конкурентка Лукашенка виїхала з Білорусі разом із дітьми. Також країну разом зі своїми дітьми покинула і очільниця штабу Тихановської Марія Мороз.

Водночас президент Литви Гітанас Науседа заявив, що «ніхто не повірить» у те, що відео із закликом не виходити на вулиці Тихановська записала добровільно.

«Жодна людина при здоровому глузді не повірить, що відео Тихановська записала добровільно. Це лише ще один доказ того, які методи використовують, щоб зламати людину і дух народу. Ми протягом останніх декількох тижнів спостерігали ці спроби», — написав він у своєму Facebook.

Науседа також зазначив, що обговорить ситуацію в Білорусі з очільником Європейської Ради Шарлем Мішелем.