Новини

Кремль вперше прокоментував затримання бойовиків «ПВК Вагнера». Називає себе союзником Білорусі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Mikhail Metzel \ TASS via Getty Images

Кремль уперше прокоментував затримання в Білорусі найманців російської «ПВК Вагнера». Речник Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Росія чекає від Мінська «вичерпної інформації». Про це повідомляє «РБК».

Пєсков стверджує, що в них нема інформації про протиправні дії росіян, які могли б стати причиною затримання.

Також він назвав «інсинуаціями» інформацію про плани дестабілізувати ситуацію в Білорусі. «Росія і Білорусія — це союзні держави, союзники, найближчі партнери, про це не може бути й мови», — каже Пєсков.

Він додав, що телефонні переговори Володимира Путіна і президента Білорусі Олександра Лукашенка з цього приводу поки не плануються.

На прохання журналістів прокоментувати дані про те, що серед затриманих є громадяни України, Пєсков відповів: «Ми не визнаємо їх українського громадянства. Вони громадяни Росії. […] Ми повинні спочатку зрозуміти, у чому їх звинувачують».

Також речник Путіна заявив, що в Росії «нема такого поняття» як «приватна військова компанія». «А що таке «ПВК Вагнера»? У Росії де-юре такого поняття немає. Є приватне охоронне підприємство, є фірми, а такого поняття, як ПВК, немає», — сказав він.