Новини

Прокурор Радіонов виступив на суді Стерненка: проєкт підозри направили з порушеннями, у діяльність втручалися

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Колишній старший групи прокурорів у справі активіста Сергія Стерненка Андрій Радіонов виступив у Шевченківському райсуді Києва. Він підтвердив, що у справі Стерненка було втручання в діяльність прокурора з боку вищого керівництва Офісу генпрокурора, а також заявив, що проєкт підозри активісту в умисному вбивстві (ч. 1, ст. 115) з самого початку направили з порушеннями.

За його словами, проєкт мав потрапити не до нього, як до старшого групи прокурорів, а до прокурора Миколи Бозовуляка, який веде обвинувачення в суді. При цьому на момент направлення проєкту підозри Бозовуляк не був старшим. Радіонов розцінює це як втручання в його діяльність як прокурора.

Радіонов вважає, що підозра Стерненку бездоказова. За його словами, вона складена необʼєктивно та упереджено.

Радіонов розповів, що звертався із заявою про тиск з боку керівництва ОГП до Ради прокурорів, але керівництво Офісу генпрокурора «витирає ноги об Раду». «Вони [Рада] захищають кого завгодно, тільки не прокурорів від втручання керівництва. Реакція [на заяву прокурора] була в один абзац, що «озвучені мною факти не знайшли свого підтвердження», — сказав Радіонов.