Новини

Справа Кожари: прокуратура оголосила підозру дружині ексміністра

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

NurPhoto / Contributor / Getty Images

Прокуратура Київської області оголосила про підозру дружині колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожари Марині Козерод через неправдиві свідчення. Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

Ексголову Міністерства закордонних справ підозрюють у вбивстві бізнесмена Сергія Старицького. Зазначається, що слідчі попереджали Козерод про відповідальність за неправдиві свідчення. Попри це Козерод на допитах повідомила правоохоронцям неправдиві дані про обставини злочину, у якому звинувачують її чоловіка.

Під час судового засідання Козерод надала суду таку ж недостовірну інформацію. На думку правоохоронців, такими своїми показаннями дружина намагалась сприяти Кожарі в уникненні відповідальності. Провадження проти Козерод відкрили за ч. 2 ст. 384 КК України (завідомо неправдиве показання свідка).

Справа Кожари

Колишнього міністра закордонних справ затримали 25 березня. Правоохоронці звинувачують його у вбивстві бізнесмена, колишнього директора телеканалу «Інтер» Сергія Старицького. За версією слідства, увечері 21 лютого Старицький та Кожара у будинку ексміністра вживали алкоголь, під час чого між ними виник конфлікт, в результаті якого Кожара з нагородної зброї застрелив бізнесмена. І ексголова МЗС, і його дружина стверджували, що Старицький скоїв самогубство.

27 березня Шевченківський районний суд Києва заарештував Леоніда Кожару на два місяці.