Новини

Уряду Бориса Джонсона не змогли оголосити вотум недовіри

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Charles McQuillan / Getty Images

Уряд британського премʼєр-міністра Бориса Джонсона уникнув вотуму недовіри. Палата громад Великої Британії після пʼяти годин дебатів не змогла набрати достатньої кількості голосів — уряд Джонсона підтримали 349 депутатів, проти виступили 238.

Про це пише Sky News.

Дебати стосувалися переважно внутрішніх проблем. Лейбористи звинувачували уряд у провалі соціальної підтримки населення, а консерватори, яких у палаті більшість, заявляли про ефективну боротьбу з коронавірусом і Brexit. Як би уряду оголосили вотум недовіри, Британію очікували б загальні вибори.

Крім того, у Британії завершився третій етап голосування виборів на місце премʼєр-міністра країни. За його підсумками з перегонів вибув голова парламентського комітету із закордонних справ Том Тугендхат. Він набрав всього 31 голос колег-консерваторів.

За крісло премʼєра далі боротимуться чотири кандидати: колишній міністр фінансів Ріші Сунак, який набрав більше всього голосів, молодший міністр з торгової політики Пенні Мордаунт, очільниця МЗС Ліз Трасс і колишній міністр з питань рівності Кемі Баденох.