Новини

В Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Facebook / Анатолий Шарий

В Іспанії правоохоронці затримали проросійського блогера Анатолія Шарія, якого Служба безпеки України підозрює у державній зраді. Про затримання повідомила СБУ 5 травня.

Шарія затримали 4 травня завдяки співпраці українських правоохоронців з міжнародними. В Україні Шарія підозрюють у державній зраді та порушенні рівноправності людей.

У слідства є докази, підтверджені низкою експертних досліджень, які встановили, що в інтерв’ю та виступах Шарія є факти його підривної діяльності проти України. У СБУ також є підстави вважати, що Шарій діяв на замовлення іноземних структур.

Згодом представник президента у Конституційному суді та нардеп Федір Веніславський повідомив, що наразі Україна готує документи на екстрадицію Шарія.

«Його затримали в рамках міжнародної правової допомоги в рамках розшуку пана Шарія за вчинення ним низки кримінальних тяжких злочинів на території України. Відповідно зараз буде започаткована процедура його екстрадиції до України, і він постане перед українським судом і буде нести відповідальність за українськими законами», — зазначив він.

За його словами, Шарія затримали в Європі, а тому весь цей процес буде проведено згідно з законодавством, Шарій матиме можливість оскаржити затримання, тому екстрадиція може затягнутися.

«Але те, що він точно потрапить на територію України і буде переданий у руки правосуддя, — в мене сумнівів також немає», — вважає Веніславський.