Новини

Глава МОЗ Ляшко: від січня 2022 року лікарня «Феофанія» працюватиме у програмі медгарантій і стане доступною для всіх українців

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Міністерство охорони здоров'я України

Від 2022 року лікарню «Феофанія» Державного управління справами відкриють для усіх українців. Медзаклад працюватиме за програмою медичних гарантій.

Про це заявив міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко у коментарі журналістам 5 листопада, передає Інтерфакс-Україна.

«Цим ми виконаємо указ президента від 2020 року. Із січня наступного року «Феофанія» зайде на пріоритетні пакети програми медичних гарантій. Туди також госпіталізуватимуть простих людей — швидка допомога, пацієнтів з інфарктами, інсультами тощо», — розповів він.

Окрім цього, Ляшко повідомив, що з 2022 року програма медгарантій почне працювати з 1 січня, а не з 1 квітня, як це було раніше.

«Раніше програма медичних гарантій починала працювати з 1 квітня, тому складно було сконектити державний бюджет із місцевим бюджетом», — пояснив міністр.

Нагадаємо, у січні 2020 року президент Володимир Зеленський підписав указ про надання доступу українцям до медичної допомоги в лікарні «Феофанія».