Новини

Верховний суд повернув Києву ділянку на Трухановому острові вартістю 25 млн гривень. Її захопила фірма, яку пов’язують із Медведчуком

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Фото УНІАН

Верховний суд постановив повернути Київській міській раді земельну ділянку площею 1,16 га на Трухановому острові в Києві вартістю понад 25 млн гривень, яку захопили соратники співголови «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медведчука з приватного охоронного агентства «Шторм», перекривши доступ до річки.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Верховний суд погодився з доводами прокуратури про те, що міськрада не передавала ділянку в користування або власність громадській організації.

До того ж прокурори довели, що охоронне агентство не має дозволів на проведення будівельних робіт, а також що воно обмежило вільний доступ громадян до ділянки та річки Десенка.

У зв’язку з цим Верховний суд скасував постанову Північного апеляційного господарського суду і залишив чинним рішення Господарського суду міста Києва, яке зобовʼязує організацію повернути земельну ділянку територіальній громаді Києва, а також привести її в придатний для використання стан та звільнити від нерухомого майна.