Новини

Зеленський схвалив створення Національного плану вакцинації — до кінця року мають прищепити більшість дорослого населення

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Facebook / Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення Ради нацбезпеки про Національний план вакцинації від коронавірусу. Про це повідомляє Офіс президента.

За сім днів Рада нацбезпеки та уряд мають його затвердити з урахуванням міжнародного досвіду. Зокрема, треба встановити мінімально необхідну щомісячну кількість щеплень, визначити джерела та строки постачання вакцин, а також відповідальних за реалізацію плану. Кінцева мета плану — охопити щепленням більшість дорослого населення України не пізніше грудня 2021 року.

Уряд має активізувати переговори з виробниками вакцин, а Міністерство охорони здоровʼя повинне вжити заходів, аби в Україну поставили необхідну кількість вакцини. Водночас Міністерство закордонних справ має зайнятися співпрацею з іноземними державами та міжнародними організаціями щодо постачання в Україну вакцин.

Нагадаємо, що за даними глави МОЗ Максима Степанова Україна відстає від графіку вакцинації майже в два рази — серед причин є організаційні моменти та відсутність охочих зробити щеплення.