Новини

ЗМІ: У списку санкцій РНБО — 11 російських компаній. Глава «Россотрудничества» вже заявив, що їхня співробітниця покине країну

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Офіційний сайт президента України

Рада нацбезпеки і оборони на своєму засіданні 2 квітня ввела санкції проти 11 російських компаній, серед яких російське держагентство «Россотрудничество».

Про це повідомляють «Українська правда» та LIGA.net.

Назви інших компаній, які потрапили під санкції, видання не наводять. У РНБО наразі теж не оприлюднили цей перелік. Секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі каналу «Україна 24» лише зазначив, що санкції ввели проти компаній з Росії та інших країн.

Глава «Россотрудничества» Євген Примаков, реагуючи на поширену інформацію, заявив у Telegram, що їхня співробітниця в Києві — виконувач обовʼязків керівника представництва — покине країну. Після цього, додав він, організація «зробить усі наступні практичні кроки».

«Наразі наша найголовніша задача — безпека нашого співробітника в Києві. Попереджаємо, що вона є співробітником посольства і володіє дипломатичним статусом, що підтверджують її дипломатичний паспорт і акредитація. Усі наступні практичні кроки будуть зроблені нами, коли вона перетне кордон території, яку контролює український режим», — написав Примаков.

Разом з тим Примаков повідомив у коментарі РИА новости, що поки агентство не отримувало офіційного підтвердження санкцій.

Зазначимо, в Україні діє філія «Россотрудничества» — Російський центр науки і культури в Києві. Він був заснований в українській столиці угодою між Кабінетом міністрів України і урядом Росії в 1998 році та ратифікований українським законодавством у 1999 році.