Новини

Кандидати у нардепи у 87 окрузі заявляють про «численні порушення». Кошулинський вимагає оголосити перевибори

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Кравс Євгеній / УНІАН

Кандидат у народні депутати від ВО «Свобода», ексзаступник глави Верховної Ради Руслан Кошулинський, який балотується в окрузі № 87 в Івано-Франківській області, вимагає визнати результати виборів недійсними і оголосити перевибори.

Про це він заявив у Facebook.

«Очевидні факти підкупу голосів, численні порушення на дільницях і те, що зараз відбувається в ОВК — це яскравий приклад грубої, незаконної боротьби за владу. Зважаючи на численні порушення і на ситуацію, що зараз відбувається, вимагаємо визнати результати виборів недійсними й оголосити перевибори», — заявив Кошулинський.

У «Слузі народу», від якої на окрузі балотується стронгмен Василь Вірастюк, розповіли, що їхні нардепи вирушили на округ, що з’ясувати ситуацію з підрахунком голосів. У політсилі теж повідомили про «численні порушення».

У СН заявили, що вбачають у цьому «можливий зрив або перешкоджання виборчому процесу певними політичними опонентами».

Зазначимо, станом на 30 березня, підрахунок бюлетенів не вівся протягом дня, опрацювали 67,52% бюлетенів. Лідирує кандидат від «Слуги народу» Вірастюк із 31,3% голосів. Його найближчий опонент — Руслан Кошулинський (28,88%). Розрив між ними становить 810 голосів. Кошулинського наздоганяє кандидат від партії «За майбутнє» — екснардеп і колишній власник «Буковелю» Олександр Шевченко, у якого 28,73% голосів, тобто на 53 голоси менше.

Нагадаємо, напередодні близько другої ночі до поліції надійшло анонімне повідомлення про замінування будівлі Окружної виборчої комісії. Жодної вибухівки правоохоронці не виявили.

Наступного дня, 30 березня, голова ОВК і ще кілька членів комісії не прийшли на роботу. Загалом були відсутні 9 з 18 членів комісії, а для кворуму необхідно 10 присутніх. Через це в окрузі призупинили прийом протоколів з дільничних виборчих комісій із мокрими печатками. ЦВК згодом змінила голову комісії та ще трьох її членів.

Але, як повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на дані руху «ЧЕСНО», станом на 21:00 ОВК так і не відновила роботу — нові члени комісії поки не з’явилися в ОВК.