Новини

Ляшко виключив введення локдауну в Україні: медсистема витримає 24 тисячі нових хворих щодня

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Синиця Олександр / УНІАН

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко виключає поки введення лоукдауну по всій Україні. Він наголосив, що медична система зможе впоратися з 24 тисячами нових випадків коронавірусу на добу.

Про це він сказав в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

«Маємо 11 областей в «червоному» рівні. Наближаються нові області також у «червоний» рівень. Чи варто вводити загальнодержавний карантин? Поки що система охорони здоровʼя справляється з навантаженням», — наголосив Ляшко.

Він також зазначив, що в Івано-Франківській та Закарпатській області ситуація з коронавірусом стабілізувалася, і ці регіони пройшли хвилю. Але при цьому у Житомирській та Чернівецькій областях ситуація складна. Там, за його словами, створять комісію, яка перевірятиме дотримання карантинних обмежень.

Разом з тим, Ляшко наголосив, що на всій території України не будуть вводити жорстких карантинних обмежень, поки медсистема «не буде наближатися до колапсу».

«З цифрами 24 тисячі [нових випадків на добу] і трошки більше ми проходимо без загальнодержавного карантину. Система охорони здоров’я зараз не така, як була у березні 2020 року», — зазначив санлікар.

Ляшко також додав, що зимовий локдаун вводили для того, щоб відсунути хвилю коронавірусу, яку прогнозували у лютому. «У лютому піку не було, він зсунувся на березень. Є ряд факторів про які ми говорили, не можна передбачити, як змінюватиметься і мутуватиме вірус», — наголосив він.

Зазначимо, у середині березня міністр охорони здоровʼя Максим Степанов називав умову введення локдауну в Україні — якщо більш ніж як половина областей перейде в «червону» зону.