Новини

АМКУ оштрафував тютюнову компанію «Тедіс Україна» на понад 274 млн гривень

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Unsplash / Sajjad Zabihi

Антимонопольний комітет України (АМКУ) наклав штраф на тютюнового дистрибʼютора «Тедіс Україна» у розмірі 274,2 млн гривень.

Про це повідомили у пресслужбі АМКУ.

«Товариство виконало не у повному обсязі рішення Комітету від 2016 року. За це порушення на товариство сьогодні накладено штраф», — пояснили в комітеті.

Йдеться про рішення від 16 грудня 2016 року, коли АМКУ оштрафував «Тедіс Україна» за зловживання монопольним становищем на загальнодержавному ринку дистрибуції сигарет.

Тоді товариство мало сплатити понад 431 млн гривень штрафу. Частину — майже 300 млн грн — було сплачено у 2017 році. Решту товариство сплатило у 2020 році.

Окрім цього, «Тедіс Україна» зобов’язали протягом трьох років щомісячно звітувати про ціни та обсяги реалізації сигарет за встановленою формою.

«Оскільки ТОВ «Тедіс Україна» не було добровільно виконано рішення в повному обсязі у визначені терміни, Комітет відкрив справу за ознаками вчинення порушення, передбаченого пунктом 4 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», довів вчинення порушення та наклав штраф у розмірі 274 227 220 грн», — зазначили в АМКУ.

Тим часом у компанії назвали будь-які фінансові претензії з боку державного регулятора, а також звинувачення у невиконанні інших зобов’язань згідно з рішенням 2016 року «абсолютно безпідставними».

У «Тедіс Україна» також запевнили, що оскаржуватимуть це рішення у суді.