Новини

Опитування: підтримка Зеленського і «Слуги народу» зменшилася, але вони утримують лідерство

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Гонтар Володимир / УНІАН

Президент Володимир Зеленський і його партія «Слуга народу» продовжують лідирувати у президентському та парламентському рейтингах відповідно.

Про це йдеться в опитуванні групи «Рейтинг» за 2—3 березня.

Якби вибори відбулися найближчим часом, то Володимира Зеленського підтримали б 22,5% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором (у лютневому опитуванні було 23,1%).

На другому місці залишається п’ятий президент, лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко, за якого б проголосували 14,6% виборців (було 14,4%).

Третє місце у співголови фракції «Опозиційна платформа — За життя» Юрія Бойка — його підтримка теж майже не змінилася. За нього готові проголосували 11,6% виборців (було 11,3%).

Далі у президентському рейтингу йдуть Юлія Тимошенко (11,3%), Ігор Смешко (8%), Володимир Гройсман (6,6%). У решти — менше 5%.

У партійному ж рейтингу за останнім опитуванням теж лідирує пропрезидентська партія «Слуга народу» — її готові підтримати 19,5% серед тих, хто має намір голосувати та визначився з вибором (було 19,7%).

На другому місці «Європейська солідарність» з результатом 14,7% — рейтинг політсили дещо впав порівняно з лютневим опитуванням соцгрупи (тоді було 16,2%). На третьому місці «Опозиційна платформа — За життя» з 14,3%.

Далі йдуть «Батьківщина» (12,3%), партії «Сила і честь» та «Українська стратегія Гройсмана», в яких однаковий результат — по 5,3%. Після них у рейтингу Радикальна партія Олега Ляшка (5%), у інших політсил менше 5%.

Аудиторія опитування: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Його проводили серед 2 500 респондентів методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing — телефонні інтервʼю з використанням компʼютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.