Новини

З початку року команді Навального пожертвували $300 тисяч у біткоїнах — більше, ніж за весь 2020 рік

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

З початку року команда російського опозиціонера Олексія Навального отримала у вигляді пожертв 6,242 біткоїна, що за нинішнім курсом криптовалюти становить близько $300 тисяч.

Про це повідомляє Reuters.

Це перевищує суму всіх пожертв у біткоїнах, отриманих за весь 2020 рік. Глава штабів Навального Леонід Волков заявив, що обсяг пожертв у січні зріс удвічі, як порівняти з груднем. Також Волков зазначив, що оцінювати пожертви в біткоїнах у $300 тисяч некоректно, оскільки більшість з них зробили, коли курс криптовалюти був набагато нижчим.

Агентство зазначає, що найбільші разові пожертви в біткоїнах були зроблені наступного дня після повернення Навального в Росію (1 біткоїн), а також напередодні та відразу після протестів 23 січня (2,86 біткоїна).

З 2016 року, коли штаби Навального почали приймати пожертви у криптовалюті, на їхні гаманці надійшло понад 658 біткоїнів, що за нинішнім курсом становить близько $31 мільйона. Волков уточнив, що загальна кількість пожертв у біткоїнах становила приблизно третину від зазначеного — решту штаби самі перевели у криптовалюту. На час виходу матеріалу Reuters у гаманці команди Навального було близько 1,5 біткоїна.