Новини

Джерело «Бабеля»: Близькі до бізнесмена Коломойського депутати не планують виходити з фракції «Слуга народу» через виключення Дубінського

Автори:
Марія Жартовська, Катерина Коберник
Дата:

УНІАН / Кузьмін Олександр

Після виключення Олександра Дубінського з фракції «Слуга народу» депутати, близькі до бізнесмена Ігоря Коломойського, не планують з неї виходити.

Про це «Бабелю» розповів один з депутатів так званої «групи Коломойського» всередині фракції СН.

За його словами, ніяких пропозицій та ініціатив про вихід «групи депутатів Коломойського» з фракції ніхто не озвучував.

«Поки про це говорять тільки журналісти. Глобально в цьому немає сенсу, тому що навіщо? Якщо розвалиться монобільшість, то що далі? Дострокові вибори? А кому вони вигідні? Щоб провести туди більше «своїх», [Коломойському] потрібно створити нову партію і розкрутити її, а для цього мало часу і ризиковано. Мажоритарки по новому закону не буде, а значить, провести людей по округах не вийде», — каже депутат.

Раніше кілька співрозмовників «Бабеля» всередині «Слуги народу» оцінювали чисельність групи депутатів, близьких до Коломойського, в близько 30 осіб.

Нагадаємо, 1 лютого з фракції «Слуга народу» виключили депутата Олександра Дубінського — США ввели проти нього санкції за втручання в американські вибори. Дубінському вийти з фракції пропонував президент Володимир Зеленський 25 січня, але той відмовився. Після цього у фракції почали збирати голоси за виключення Дубінського. Голосування було 29 січня, результати оголосили на засіданні фракції 1 лютого. Сам депутат назвав це «фарсом» і закликав колег у фракції, які підтримують його, не виходити з неї «на знак протесту» і намагатися «до останнього захистити президента від шляху в прірву, куди веде його нечистоплотне оточення».