Новини

Печерський райсуд ухвалив забрати в НАБУ справу Татарова і віддати її Держбюро розслідувань. САП оскаржить рішення

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Гонтар Владимир / УНИАН

Суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк ухвалив передати справу щодо заступника голови Офісу президента України Олега Татарова з Національного антикорупційного бюро до Державного бюро розслідувань.

За даними «Слідства.Інфо», таке рішення суддя ухвалив 14 грудня, задовольнивши скаргу адвоката про нібито порушення підслідності.

«Зобов’язати генерального прокурора [Ірину Венедіктову] вирішити спір про підслідність у кримінальному провадженні … та доручити здійснення досудового розслідування у ньому іншому органу досудового розслідування», — цитує видання ухвалу.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі вже заявили, що оскаржать рішення судді Вовка, оскільки, як наголосили в САП, він вийшов за межі наданих йому повноважень.

«Вирішення питання про підслідність є дискреційним правом прокурора відповідно до вимог ч. 5 ст. 218 КПК України та не належить до компетенції слідчого судді, одночасно законодавець прямо заборонив доручати досудове розслідування кримінального правопорушення, віднесеного до підслідності НАБУ, іншому органу (ч. 5 ст. 36 Кримінального процесуального кодексу України)», — пояснили у САП та додали, що у цій справі повідомлено про підозру колишньому нардепу, що є винятковою підслідністю НАБУ.

Окрім цього, в прокуратурі наголосили, що судовий контроль у справах НАБУ здійснює Вищий антикорупційний суд, а не Печерський райсуд Києва.